Lamsbout, freekeh, postelein

Vol goede moed voor het eerst een reebout ontbeend. Dat viel niet mee, maar ook zeker niet tegen. Het kostte mij weliswaar 2 uur, maar het is zeker te doen (met een scherp mes) omdat de delen van zo’n bout van elkaar gescheiden zijn door een vlies. Een soort stippellijntjes waar langs je kunt snijden. Het slechte nieuws was echter dat de bout niet goed ontweid was door de jager, oftewel het vlees was vervuild. Op aanraden van diverse jagers met kennis van zaken uiteindelijk besloten het risico niet te nemen en de bout richting kliko te sturen. 😩

Om half 6 dus snel richting Akgul Market en daar een lamsbout gescoord. Was wel een beetje een rare combinatie met de paddenstoelsaus, maar ja…

856459384487285

Erbij “risotto” van freekeh (een jonge groene tarwesoort uit het Midden Oosten die onrijp geoogst wordt en ter plekke op het land geroosterd, het heeft een rokerige ietwat nootachtige smaak), bosui en postelein volgens dit recept.
Ik vond dat erg lekker, maar anderen legden de relatie met konijnenvoer 🐰 .

667060036760555

PS Het gebeurt niet vaak, maar bij AH hebben ze nu echt heerlijke postelein.

856459381153952

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s