Picanha, oregano, citroengras, knoflook

IMG_0992

Ik kocht verse oregano voor een hapje, maar ja, wat te doen met de rest? Hier zei men dat het goed zou gaan met citroengras. Verrassende combi maar waarom zou je het niet uitproberen?

Ik wilde de kalfspicanha sous vide garen voordat hij op de BBQ ging. Hoewel de picanha al gevacumeerd was werd mij door Stefan Gourmet aangeraden hem toch om te pakken in fris folie. Ik heb hem dus opnieuw vacuüm getrokken met oregano, citroengrasringetjes uit de vriezer, 2 fijngesneden knoflooktenen, peper, zout en wat olijfolie. Daarna heb ik hem 3,5 uur sous vide gegaard op 53 graden.

IMG_0985

Het voordeel van sous vide garen is dat het vlees nooit doorbakken wordt. Het kan immers niet warmer worden dan de ingestelde temperatuur.
De tijd wordt dan opeens veel minder cruciaal.

Dus toen het tijd was om te BBQ-en heb ik het vlees uit het folie gehaald, goed drooggedept  met keukenpapier en op de superhete BBQ afgegrild.

Het vlees was sappig en mals, maar de kruiden kwamen er niet echt uit. Of beter gezegd; daar proefde ik niks van terug.
Gelukkig had ik ook chimichurri gemaakt.

IMG_0996

Verder  aten we er een aardappel-koolsalade en geroosterde groenten bij.

Advertenties

5 reacties op ‘Picanha, oregano, citroengras, knoflook

  1. Kruiden (behalve zout) in een marinade of tijdens sous vide bereiding dringen amper of helemaal niet door tot in het vlees. Je zal betere resultaten halen door de kruiden NIET in de sous-vide verpakking te doen, en ze even apart in wat olijfolie te bakken om deze wat smaak te geven, en je vlees na de sous vide bereiding in deze geparfumeerde olijfolie wat aan te korsten en kleuren.

    Like

  2. There is a whole chapter on this in „The Food Lab“ book by Kenjim Lopez-Alt. One of the best cook books i have ever read as it focuses more on the sience and chemistry that is going on when we prepare food. according to him it is ok to add the herbs but not the oil because it will disolve the herbs and not penetrate the meat – if i understood right. i havent tried it as i am fairly new to sous vide. your recipe looks great! Jan

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s