Eieren, ui, knoflook, kemirienoten, citroengras, sambal

img_1255

Best lastig om hardgekookte eieren daadwerkelijk smaak mee te geven. Dat lukte bij dit hapje aardig.

Het recept komt van www.indonesisch-culinair.nl (rendang telor).

5 hardgekookte eieren
2 kemirienoten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
1 stengel citroengras, fijngesneden (ik gebruikte ringetjes uit de diepvries)
1 tl laospoeder
2 tl kurkuma
2 tl ketoembar
1 el sambal
1 tl djinten
2 tl palmsuiker
0,5 el asem (ik gebruikte tamarindeconcentraat)
1 tl trassi
Olie om in te bakken
2 blaadjes djeroek poeroet (standaard in mijn vriezer)
1-2 dl water
zout naar smaak

Kook de eieren hard, laat afkoelen en pel.

Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan.
Snijd de uien en de knoflook grof.
Meng de kemirienoten, uien, knoflook, sereh, laos, koenjit, ketumbar, sambal, djinten, suiker, asem en trassi in een keukenmachine en maal fijn.
Verhit de olie en fruit de boemboe. Voeg de djeroek poeroet toe en laat 5 minuten sudderen.

Voeg water toe tot een dikkige saus, breng weer tegen de kook aan en voeg eieren, al dan niet gehalveerd, toe. Schep wat saus over de eieren.
Laat 2 minuten zachtjes sudderen.
In het recept staat “Let er wel op dat de eieren niet uit elkaar vallen.”. Geen idee hoe dat moet. De eieren harder koken of misschien juist minder hard?

Wij aten dit hapje met nasi met spitskool, kipsaté zonder stokje, geroosterde speklappen en komkommer-met-niks.

img_1270

 

Advertenties

3 reacties op ‘Eieren, ui, knoflook, kemirienoten, citroengras, sambal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s