Kippendij, ketjap, limoen, sambal, oestersaus

img_1262-3

Op de fijne site www.indonesisch-culinair.nl vond ik een kipsaté-recept met limoen (saté ajam ubud). Ik houd wel van citrus, zeker als het warm weer is of, liever gezegd, überhot zoals nu.

Het rijgen van sateetjes vind ik rotwerk. Daarom heb ik het achterwege gelaten.
En natuurlijk nam ik kippendijfilet en geen kipfilet.

1 kg kippendijfilet
7 el ketjap manis
sap van 0,5 limoen
1 el sambal
2 el oestersaus
2 tl kurkuma
3 tenen knoflook
2 el olie

Pers de knoflook uit.
Meng met ketjap, limoensap, sambal, oestersaus, kurkuma, knoflook en olie.
Voeg de kippendijen toe, schep het geheel goed door en laat 2 uur marineren in de ijskast.

img_1260

Ik grilde de kip indirect op de BBQ (briketten in het midden, kippendijen aan de zijkant) op 150 graden en aan het eind iets hoger. Ging prima.

img_1261 img_1262

Ik had nog een zakje “satésauskorrels” liggen. Slechts 13 maanden over de datum…
Nu zijn wij best wel wat gewend, maar deze saus was echt hot. Ik mengde hem met melk i.p.v. water, zou dat daardoor komen?

img_1257

Wij aten er nasi met spitskool, geroosterde speklappen, kruidige eieren en komkommer-met-niks bij.

img_1270

Advertenties

5 reacties op ‘Kippendij, ketjap, limoen, sambal, oestersaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s