Op de fijne site www.indonesisch-culinair.nl vond ik een kipsaté-recept met limoen (saté ajam ubud). Ik houd wel van citrus, zeker als het warm weer is of, liever gezegd, überhot zoals nu.
Het rijgen van sateetjes vind ik rotwerk. Daarom heb ik het achterwege gelaten.
En natuurlijk nam ik kippendijfilet en geen kipfilet.
1 kg kippendijfilet
7 el ketjap manis
sap van 0,5 limoen
1 el sambal
2 el oestersaus
2 tl kurkuma
3 tenen knoflook
2 el olie
Pers de knoflook uit.
Meng met ketjap, limoensap, sambal, oestersaus, kurkuma, knoflook en olie.
Voeg de kippendijen toe, schep het geheel goed door en laat 2 uur marineren in de ijskast.
Ik grilde de kip indirect op de BBQ (briketten in het midden, kippendijen aan de zijkant) op 150 graden en aan het eind iets hoger. Ging prima.
Ik had nog een zakje “satésauskorrels” liggen. Slechts 13 maanden over de datum…
Nu zijn wij best wel wat gewend, maar deze saus was echt hot. Ik mengde hem met melk i.p.v. water, zou dat daardoor komen?
Wij aten er nasi met spitskool, geroosterde speklappen, kruidige eieren en komkommer-met-niks bij.
Simpel om het te maken en zo heel erg lekker
LikeGeliked door 1 persoon
Nice recipe I will try it.
LikeGeliked door 1 persoon