Prei, ei, peterselie, augurk, kappertje, mosterd, azijn

img_1762

Deze combi klinkt wellicht wat raar, maar is echt heel lekker. Ik vind het een chique hapje.
In Frankrijk noemen ze het “sauce gribiche“. Het is een koude mayonaise-achtige saus met ei en zure augurk. Heerlijk bij prei en een visje.
Ik vond het basisrecept ooit hier.

Voor 2-3 personen

2 dikke preien
2 hardgekookte eieren
5 takjes peterselie
6 cornichons
1 el kappertjes
2 tl Dijonmosterd
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
peper en zout

Meng in een kom de azijn met de mosterd en peper en zout.
Schenk er al kloppend de olie bij.

img_1754

Hak de eieren, de peterselie, de augurkjes en de kappertjes fijn.
Roer dat door de vinaigrette en laat even staan.

img_1755

Snijd het kontje van de preien.
Snijd de preien in de lengte 2x doormidden.
Snijd de prei in dunne kwart ringetjes.
Was goed en laat uitlekken.
Kook 5 minuten in een pan kokend water.
Giet af, laat uitlekken en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
Schep de prei op een schaal.
Schep er in het midden een brede baan van de sauce gribiche over.

Wij aten hier vastkokende aardappelen (Diamant, dat zijn van die vette, plakkerige) en sardientjes van de BBQ bij.

img_1765

Advertenties

Een reactie op “Prei, ei, peterselie, augurk, kappertje, mosterd, azijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s