Paddenstoelen, ui, knoflook, rucola, pasta, kaas

img_1781

Dat vegetarische hapje schiet er toch vaak bij in. Ik hoor vaak van anderen dat zij 2-3 keer per week vegetarisch eten, ik vraag mij af hoe zij dat voor elkaar krijgen.
Op vrijdag staat er altijd een paddenstoelenkraam op de bio-markt. Ik kocht er heel grote shiitakes en cantharellen.

img_1770

De vlezige strucuur maakt de paddenstoelen wel een goede vleesvervanger, maar wat betreft voedingswaarde schijnt dat niet het geval te zijn.
Maar goed, zoals ik al zei, zo vaak eten wij niet vegetarisch, dus voor ons zal dat geen problemen geven.

Voor 2-3 personen

200 gram shiitakes
100 gram cantharellen
1 sjalot
2 tenen knoflook
Olijfolie om in te bakken
200 gram rucola
250 gram verse pasta
Kaas, geraspt (ik denk dat een beetje blauwe kaas ook lekker is, maar ja, dat vind ik als enige hier in huis)
2 el volle kwark (of crème fraîche)
Peper en zout

Snijd de shiitakes in plakjes.
Verwijder met een scherp mesje het zand tussen de lamellen van de cantharellen en snijd/scheur grotere exemplaren in 2- of 3-en.

img_1773
Bestrooi de paddenstoelen ruim met zwarte peper.
Snipper de sjalot.
Snijd de knoflook fijn.
Zet de borden in de oven op 80 graden.
Kook de pasta bijna gaar. Zet het vuur uit en laat de pasta in het water staan.
Verwarm de olie in een anti-aanbakpan.
Fruit de sjalot en de knoflook.
Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur goudbruin. Soms kan dat even duren doordat de paddenstoelen eerst vocht loslaten en daarna pas gaan kleuren.

img_1775

Snijd de rucola grof en voeg toe. Roer om.
Zet het vuur lager en voeg kwark en kaas toe.

img_1777
Giet de pasta af en voeg toe aan de paddenstoelensaus.
Dien op in de voorverwarmde borden met extra geraspte kaas voor de liefhebber.

img_1780

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s