Orzo, eekhoorntjesbrood, bleekselderij, ui

Aangezien het einde der tijden op zich liet wachten, heb ik besloten om dan maar weer eens toe te werken naar het einde der voorraad. Vandaag dus een hapje uit de vakantievoorraad: orzo (koopdatum: mei 2016) en gedroogd eekhoorntjesbrood (koopdatum maart 2015).

In tegenstelling tot mijn eerdere ervaringen (weken weken en nog steeds taaitaai) waren deze gedroogde paddenstoelen zeer de moeite waard.
Ondanks het feit dat ze toch eigenlijk al een tijdje geleden opgegeten hadden moeten worden.

Voor 2-3 personen

200 gr orzo (dat ziet eruit als heel (te) weinig, maar wordt heel veel)
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
Gedroogd eekhoorntjesbrood
1 paddenstoelbouillonblokje (of kip)
Olijfolie

Laat het eekhoorntjesbrood in heet water minimaal 30 minuten weken.

Giet af door een zeef en vang het vocht op.
Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes.

Snijd sjalot en bleekselderij in heel kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit sjalot en bleekselderij op een heel laag vuurtje aan.

Voeg na 15 minuten de paddenstoelstukjes toe en roer om.

Voeg de orzo toe en het paddenstoelenvocht (pas op: niet in 1x, maar met beleid en ligt waarschijnlijk heel wat zand op de bodem) toe.

Verkruimel het bouillonblokje erbij, vul aan met kokend water (net onder) en roer goed om.
Breng licht aan de kook en kook in zo’n 10 minuten beetgaar. Roer regelmatig en voeg evt. water toe als het te droog wordt.

Wij aten bij dit hapje patrijs en een salade van avocado en tomaat.

Advertenties

Een reactie op “Orzo, eekhoorntjesbrood, bleekselderij, ui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s