Witvis, ui, dragon, witte wijn, crème fraîche

Het was echt lang geleden dat ik vis kocht bij AH. Maar gezien goede ervaringen elders wilde ik het wel weer eens proberen. Ik kocht kabeljauwhaasjes want die waren in de aanbieding (€ 17,25/kg).  Het viel niet tegen, maar ook niet mee. Gewoon, redelijke vis.
Reden waarom ik het hier plaats is de saus. Die maakte ik eerder bij griet (in juli) en gelukkig had ik ergens op Facebook gezet hoe ik dat had gedaan. Nu weer gemaakt en net zo lekker.
De foto van de bereide kabeljauw was niet zo aantrekkelijk daarom hierboven de foto van juli.

Voor 3 personen

3 kabeljauwhaasjes (maar andere witvis is net zo lekker)
Peper en zout
Olie of boter om in te bakken (ik gebruikte ghee)
1 ui
2-3 takjes dragon
Witte wijn
Crème fraîche
Evt. 1 el Dijonmosterd

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Snijd de ui in dunne kwart ringetjes. Ris de blaadjes van de dragon (de knoflook ging in het bijhapje).

Dep de vis goed droog en bestrooi met peper en zout.
Smelt de boter of verhit de olie en bak de vis op hoog vuur snel goudbruin. Schep de vis in een ovenschaal en zet opzij.

Bak de ui op middelhoog vuur in het achtergebleven vet (voeg evt. nog iets toe) goudbruin.
Voeg de dragon toe en roer goed.
Blus af met een flinke scheut witte wijn.

Meng in een apart kommetje wat van de warme wijn door de koude crème fraîche.
Roer goed en schep er nog wat wijn bij. Dit voorkomt dat de saus gaat schiften.
Schep er eventueel 1 el Dijonmosterd doorheen (dat deed ik nu niet).
Giet dan alles in de pan en roer goed.

Schenk de saus over de vis en zet hem in de oven tot hij goed warm is en de vis net gaar.

 

Wij aten er een husseltje van spelt met courgette en puntpaprika bij. Dat paste goed.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s