Wie zegt dat?

wie

Op deze pagina vind je links naar sites en personen die ik vaak raadpleeg als ik iets wil weten.

aziatische-ingredienten.nl
Robin woonde enige jaren in Beijing. Op haar site geeft ze heel veel informatie over Aziatische producten. Niet alleen wat het is, maar ook wat je ermee kan en waar je het kan kopen.

fermentista.nl
Ik ontmoette Saskia (aka Fermentista) bij een bijeenkomst van Slow Food Haarlem. Zij gaf een workshop over fermenteren. Leerzaam en interessant!
Op haar site staan diverse recepten.

foodtube.nl
Site met heel veel interessante filmpjes, zowel over bereidingswijzen (meest interessant) als over keukengerei (minder leuk).
Als je eenmaal begint met kijken, dan is je regenachtige zondag zo voorbij.
Aanraders: alle filmpjes met Wil Demandt, Joris Bijdendijk die een duif ontbeent, alle filmpjes met Cees Holtkamp en nog heel veel meer).

gourmetgarden.com
Hier vind je in een handig schema welke kruiden goed gaan met welke ingredienten en met welke andere kruiden en specerijen.

indonesisch-culinair.nl
Site met heel veel Indische recepten met een handig zoeksysteem (op alfabet, maar ook op ingrediënt en zelfs op rijsttafelcombi’s).

keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
De ene keer kritischer dan de andere, maar toch wel vaak leerzame en interessante onderwerpen. Hier kun je ook veel terugkijken. Zoals bv over “natuurlijk aroma” of het verschil tussen boter en boter.

dekooktips.com
Site met heel veel informatie over producten (onder het kopje Warenkennis).
Layout is niet echt wat je zegt je-van-het, maar informatief is de site wel.

maangchi.com
Nog zo’n goede regenachtige-middag-vuller. Dit blog is van de “Koreaanse Julia Child”. Weer eens wat anders.

seriouseats.com
Site met heel veel tips en trucs, maar ook recepten.

stefangourmet.com
Stefan is een amateurkok die heel veel hapjes en vooral ook bereidingswijzen uitprobeert. Ik ontdekte zijn blog toen ik een konijnenbout sous vide wilde garen en geen idee had hoe lang dat moest (1-3 uur) en op welke temperatuur (60-66 graden).

uitdekeukenvanarden.blogspot.nl
Levine is een fervent broodbakster. Ze begon met een blog en heeft inmiddels 1 broodbakboek gepubliceerd (en het 2e komt in november 2016 uit).
Op haar blog staan veel recepten.

Advertentie