Waar is dat?

waar

Op deze pagina vind je links naar restaurants, winkels en andere adressen die ik de moeite waard vind om nog eens naar terug te gaan.

België

 • AntwerpenDe groote witte arend (juli 2016)
  Heerlijke konijnenbil. Heel veel bieren op de kaart. Het terras op het binnenplein is een oase van rust.

Nederland

 • Beverwijk, Amazing Oriental
  Een zeer uitgebreide toko met de meest aparte producten (van vegetarische kip tot kwallenkoppen). Soms wel lastig dat er geen gebruiksaanwijzing op staat. De toko heeft meerdere filialen, maar ik ga meestal naar Beverwijk.
 • Bruinisse, Brasserie Vluchthaven (juli 2016)
  Van 1 april tot 15 juli is de oosterscheldekreeft hier verkrijgbaar. Aangetrokken door de heerlijke filmpjes op Foodtube (niet alleen oosterscheldekreeft, maar ook scheermessen) wilde ik daar dolgraag heen.
  De kreeft is overrated (naar mijn bescheiden mening), maar door het heerlijke terras toch zeker een bezoek voor een lunch waard (wel reserveren!).
 • Haarlem, Restaurant La Foule
  Waan je in Parijs in dit leuke restaurantje met Franse bistrogerechten op de kaart. Aardige eigenaar die nog goed kan zingen ook (zeggen ze, want dat heb ik helaas nooit meegemaakt). Aanraders: de paté, de côte de boeuf en de entrecôte.
 • Heemstede, De Dinkelhoeve
  Op deze melkboerderij (ze verkopen verse melk uit een melkautomaat) wordt iedere zoveel tijd (ik geloof 1x per 3 maanden) een leuke, maar wel heel kleine, biologische markt georganiseerd. Dan wordt er vaak gerookte ganzenborst, geitenkaas, groenten van KIMT (Kom In Mijn Tuin), olie van d’Olijfmolen en worst van Olijck.
 • Santpoort-Noord, Korenmolen De Zandhaas
  Een nog werkende windmolen uit 1779 waar graan gemalen wordt.
  Naast granen verkopen ze allerlei producten voor de thuisbakker (gist, bakkerszout).
  Let vooral ook op het steeds wijzigende gezegde wat op de bakfiets voor de deur staat.

Zwitserland

 • Verbier, Cabane Mont-Fort
  Hier eet je kaasfondue zoals kaasfondue bedoeld is; op een terras tussen de bergtoppen met een houten schermpje om je kaasvuurtje. Het is al weer even geleden, helaas, maar er was een tijd dat je daar alleen contant kon betalen, dus wees gewaarschuwd!
  PS Ook de croûte is er niet te versmaden.

 

Advertenties